steinlegging ab beleggningsstein
gangheller på plen
Legging av rullestein i Asker
legging av grus i hage og gårdsplass

Steinlegging i Asker, Bærum, Røyken, Drammen omegn

Vi hjelper deg med steinlegging med belegningsstein, kantstein, brostein, granitt, skifer. Vi tar oppdrag i og rundt Asker, Bærum og Drammen. I bransjen har vi opparbeidet god kunnskap til å gi våre kunder råd og veiledning, innen både dimensjonering, kvalitet, bruk og løsninger.

Vi gir gårdsplasser, oppkjørsler, hage og offentlige utearealer et estetisk løft med steinlegging og godt håndarbeid. Fordelen med stein er at det kan brukes opp igjen, det har ekstremt høy slitasje og er vedlikeholdsfritt. Vi tar på oss hele prosessen fra planlegging og tegning, til området er ferdig. Vi kan hjelpe til i hele prosessen og vil i sammen med våre kunder komme frem til den beste løsningen for din uteplass!

Gruslegging i Asker, Bærum, Røyken, Drammen omegn

Legging av grus

Grus er et billigere alternativ enn asfalt, betong eller belegningsstein. De kan også tilføre eiendommen din et meget fint rustikk utseende, noe som gir deg en vakker oppkjørsel uten at det går ut over lommeboken på samme måte som de fleste andre alternativer.

Vanning

I tørre områder, eller perioder uten nedbør vil det være lurt å vanne oppkjørselen fordi dette vil binde støv og forhindre erosjon. På vinterstid derimot, når det er kaldt og is, vil en gruslagt oppkjørsel normal være mindre glatt enn for eksempel en asfaltert oppkjørsel.

Vedlikehold

En gruslagt plass vil dessuten være enklere og rimeligere å vedlikeholde. Det kan i de fleste tilfeller også være en fordel i forhold til drenering av vann. Men vær oppmerksom på at fin sand, over tid, vil bli omtrent helt vanntett – slik at på flate områder kan det danne seg vann som ikke dreneres bort.

Gruslagte oppkjørsler krever mer vedlikehold enn de fleste andre alternativer. Men det er likevel mange andre fordeler. Du kan for eksempel velge ulike farger og på den måten endre totalinntrykket i forhold til områdene rundt som for eksempel gressplen eller farge på huset.

En gruslagt oppkjørsel vil normalt kreve vedlikehold hvert 1-5 år avhengig av værforhold, hellningsforhold og hvor mye de benyttes. Normalt er det nok å etterfylle og jevne ut topplaget slik at det blir pent og komfortabelt å kjøre på. Du må også følge med på vann som ikke dreneres bort. Her må du påregne en litt større jobb for å sikre drenering.