Salg og utrulling av ferdigplen i Asker
ferdigplen på rull i Asker

Få et tilbud på ferdigplen

Ferdigplen er fantastisk

Å legge plen trenger ikke å være en tidkrevende prosess. Med ferdigplen fra Anleggsgartner Marius Gatevold, kan du vandre barbeint i duggvått gress mens naboen venter på at frøene skal spire. Mattene med ferdigplen rulles enkelt ut og plenen er klar til bruk i løpet av et par uker!

Produksjon av ferdigplen

For Asker, Bærum, Røyken, Drammen omegn

Ferdigplen er gress produsert på store arealer med gode vekstforhold. Plenen gjødsles, klippes og vannes for å få et optimalt produkt. Etter halvannet til to år er plenen klar til levering. Plenen skjæres med spesialmaskiner i en tykkelse på 1,5-2 cm. Den leveres i ruller som er enkle å legge ut. Profesjonelle produsenter med lang erfaring og solid fagkunnskap sikrer topp kvalitet på plenen.

Ferdiggress benyttes som villaplen, men er også gunstig for golf- og parkanlegg, idrettsplasser, barnehager, skoler og institusjoner. Det benyttes ofte i områder der utemiljøet har høy prioritet, der en trenger en slitesterk plen, eller i områder som er utsatt for erosjon.

Spar tid

Med ferdigplen får du et vellykket og funksjonelt grøntområde, klar til bruk i løpet av noen få uker.

Fleksibelt

Plenen leveres i ruller, slik at de lett kan rulles på plass.

Enkelt

Vi kan gi deg gode råd hvis du vil gjøre arbeidet selv.

Legging av ferdigplen

Forarbeid før legging

Det er viktig å gjøre et godt grunnarbeid før legging. Underlaget må planeres og tromles før legging.

Legging

Start leggingen med en rett kant på den lengste siden. Legg rullene godt inntil hverandre slik at mattene får god kontakt og gror fort sammen, og du slipper uttørking. Se www.grasrota.net.

Vedlikehold

Vanning

Ferdigplen har behov for vanning straks etter legging. Vann godt (rotbløyte) annen hver dag. Det er mest gunstig å vanne om natta!

Klipping

Klipp plenen så fort den begynner å gro. En sunn plen bør klippes ofte, gjerne en til to ganger i uken. En god regel er å klippe plenen når den har nådd en høyde på 4-5 cm. Unngå å klippe mer enn 1/3 av den totale gresshøyden om gangen.

Gjødsling

En nylagt plen bør gjødsles 1 mnd. etter legging. Tilføring av næringsstoffer vår, sommer og høst bidrar til at plenen trives og forblir frisk og grønn i mange år fremover.